Dagboek van Tom in Suriname – Achter de schermen #5

Dagboek van Tom in Suriname – Achter de schermen #5

Hi allemaal!

Vandaag is er een speciale blog, geschreven door uitvoerend bestuurder, Jan Hendriks.


Zondagmorgen in Suriname is altijd bijzonder omdat het dan even een stuk rustiger is. Geen autoverkeer, geen AZP-werknemers die heen en weer lopen, geen stress om ergens op tijd te moeten zijn. Gewoon even relaxed en ontspannen wakker worden.  En luisteren naar de dierengeluiden die echt haarscherp het ochtendgloren pracht bijzetten.

Een ontbijtje en een lang wakker wordende collega Tom heeft start…….., we beginnen met elkaar het strijdplan te maken voor het werken achter de schermen de komende week. Vandaag wordt het AAD kennisbrug handboek geboren. Samen met Tom realiseren we binnen 2 uur de inhoudsopgave en hebben we het contractenboek, het leerboek en het reisboek in de steigers staan. In deze documenten worden alle zaken vastgelegd om toekomstige specialisten goed voorbereid en ontzorgt op uitwisseling te kunnensturen.

Tom heeft met het uitwerken van de boeken een goede klus voor tussen de andere werkzaamheden door. En dat gaat vast en zeker lukken gezien zijn kennis van de Stichting AAD.

De afgelopen dagen hebben we gemerkt dat er iets aan de hand is in Suriname als het over de Stichting AAD gaat. Er komen voortdurend korte berichtjes voorbij waarin de Stichting AAD steeds vaker wordt genoemd. Het lijkt alsof er een AAD beweging op gang aan het komen is vanuit Suriname.

Maar ook vanuit Nederland is er iets aan de hand. De afgelopen dagen hebben als 3 medisch specialisten zich spontaan gemeld bij de Stichting AAD voor een nadere verkenning en/of deelname aan een van de kennisbruggen.

‘AAD is in the air’ daarmee sloten we een werkzame zondag af. Jan nog even wat aan het hobbyen met een ZonMW projectaanvraag (waar heeft die man zin in……). Karel Kolkman licht nerveus omdat morgen D-day voor het kennisdelen op de werkvloer is.

Een laatste Parbo doet zijn werk en het licht verdwijnt uit onze ogen.


Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden. Morgen komt er weer een blog uit mijn dagboek!

– Tom