Edward in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

De kennisbrug in beweging

Dag trouwe AAD-volgers,

Aan de communicatie is het niet altijd te merken, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de bestaande kennisbrug tussen Nederland en Suriname. Na de proefuitzendingen van medisch specialisten Karel Kolkman, Piet Scholten, Jean Klinkenbijl en † Aad Huisman heeft de verdere ontwikkeling van kennisbrug Suriname een tijdje op een halt gestaan. Beter verwoord: op een aantal punten moest overeenstemming bereikt worden, voordat het faciliteren van Stichting AAD verduurzaamd kan worden. Inmiddels zijn de spreekwoordelijke “neuzen” weer “dezelfde kant” op gezet en kan Stichting AAD zich op gaan maken om samen met het AZP de kennisbrug weer te openen en uitwisseling van kennis en kunde te faciliteren.

Goed nieuws op dit vlak! Inmiddels is dr. Edward Tan, traumachirurg en afdelingshoofd Spoedeisende Hulp in het Radboud UMC, de kennisbrug overgestoken. Op zijn verjaardag is hij vorige week op luchthaven Zanderij geland. Met een onderwijsprogramma waarin traumatologie het hoofdthema is, is Edward begonnen aan een nieuwe uitwisseling van kennis in het AZP in Paramaribo. In de volgende blogpost zal meer duidelijk worden over de activiteiten van Edward in Suriname.

Na het overlijden van oud-voorzitter † Aad Huisman, aanjager van de Stichting AAD, leeft er binnen de Stichting een alleen maar groter geworden drang het gedachtegoed van Stichting AAD voort te zetten. Niet voor niets is Stichting AAD, toen het nog in haar kinderschoenen stond, al vernoemd naar deze zelfde † Aad Huisman. Niet alleen willen wij als Stichting de belofte maken het gedachtegoed voort te zetten. Daarnaast willen we ook de belofte maken, aan iedereen die een bijdrage levert aan de stichting of geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rond de kennisbruggen, dat we meer succesverhalen, informatie en nieuws naar buiten gaan brengen. De prioriteit heeft hier de afgelopen jaren niet bij gelegen en dat vinden wij als Stichting AAD meer dan zonde voor de beleving van onze volgers. Nadat we jullie over twee weken op hoogte hebben gesteld van Edwards tijd in Suriname willen we graag een ‘in memoriam’ ter ere van † Aad Huisman met jullie delen.

Spoedeisende hulp AZP