UITWISSELEN OP BASIS VAN GELIJKWAARDIGHEID

Eén van de uitgangspunten van Stichting AAD is gelijkwaardigheid. Leden van Stichting AAD of deelnemers aan een expeditie die een kennisbrug ontwikkelt, willen graag het gesprek aan met hun collega aan de andere kant van de brug. Samen zijn wij immers professionals waarbij we ons inspannen voor het leveren van de beste zorg, ongeacht onze lokale omstandigheden. Dat doen we op basis van volledige gelijkwaardigheid.


ADOPTIEPROGRAMMA

Om onze collega´s in doellanden de bijzondere samenwerking te laten ervaren met hun collega´s en mogelijkheden in NL, biedt Stichting AAD een Adoptieprogramma aan. Nederlandse zorgprofessionals kunnen op die manier in nauwe samenwerking een partnership ontwikkelen met collega´s in één van de doellanden. Het adoptie programma kent 3 mogelijkheden:


1. ADOPTEER EEN COLLEGA!

Omarm een collega zorgprofessional uit een van onze doellanden. Deel je kennis, ervaring en je netwerk met deze collega. En daag je collega uit om zijn of haar kennis, lokale inzichten, competenties met je te delen. Samen aan de slag om allebei een beter arts of verpleegkundige te worden!


2. ADOPTEER EEN TEAM!

Ontwikkel als afdeling of specialisme van een Nederlands ziekenhuis een nauwe samenwerking met de collega’s van een afdeling van een ziekenhuis of lokale zorginstelling uit één van de doellanden. Maak je bijv. samen hard voor de ontwikkeling van je vakgebied, door samen te publiceren. Of stel samen een jaarplan op waarmee de teams aan beide kanten van de brug gaan sturen op het bereiken van gemeenschappelijke doelstellingen. Of bezoek in een delegatie samen een congres in jullie vakgebied.


3. ADOPTEER EEN ZIEKENHUIS!

Waarom niet met z’n allen de schouders gezet onder de samenwerking met een lokaal ziekenhuis in één van de doellanden? Van financiële administratie, tot facilitaire dienst, van operatiekamer tot medisch specialist, van inkoop tot patiëntenzorg; elke professional die werkzaam is in een Nederlands ziekenhuis kan leren van de dagelijkse uitdagingen in een ziekenhuis in één van de doellanden. Andersom zijn de professionals in de doellanden nieuwsgierig naar de mogelijkheden, middelen, financiering en innovaties die Nederlandse ziekenhuizen kenmerken.


MEER WETEN